fredag 31 oktober 2008

En regnig fredag, för den som undrar

Idag har jag suttit själv här på Studio Lisa Bengtsson. I alla fall ifrån halv tolv och tills nu. Lisa sprang då iväg på någon typ av intervju. Under dagen har jag bland annat fixat utställningsbilder till Lisas hemsida, skickat iväg två beställningar, betsällt ny packtejp och brännt ut skivor med bilder.

I brist på en Lisa att fota tog jag istället denna otroligt konstnärliga bild på mig själv framför toalettspegeln :)


Jag upptäckte även att Lisas cykel stod ute i regnet. Den såg lite förnärmad och bortglömd ut så jag tog genast in den!


Visst ser den mycket gladare ut? Även om den fortfarande är lite blöt och har löv i cykelkorgen...


Nu ska jag ta och ge mig iväg till Designgalleriet en stund, innan de stänger!

torsdag 30 oktober 2008

Utställningen "Hemma hos Lisa"

Idag har alltså Lisa Bengtssons utställning "Hemma hos Lisa" öppnat. Här är "gänget" eller de tre som jobbar på Designgalleriet: Stefan, Sara och Karin. I bakgrunden syns tapeten "Svärmor" och tyget "Mademoiselle".


Tvillingstolarna fick en klockren plats framför väggen och som ni ser så är tvillingarna lite sura på varandra. :) För den som inte vet är citaten ifrån tallrikarna "Tvilling ett" och "Tvilling två".


I hörnan, bredvid "Svärmorsväggen" står en klädstång med saker som Lisa har designat för Indiska samt tapet- och tygprover.


Den fina tapeten som sitter på den här väggen heter "Rosmarie" och är ett nyhet. På lampan sitter en skärm som är tryckt med samma mönster som tyget "Mademoiselle".


Precis innanför dörren hänger takplattorna "Marakech" som Lisa designat för Parafon. De är riktigt schyssta eftersom de skiftar så fint beroende på ljus.


Detta är tallriksväggen med kollektionen "Oss kvinnor emellan". Behöver inte sägas så mycket, den blev bara så bra! Trappan är också hur fin som helst med tapeten "Familjen". Fåtöljen är inklädd med tyget "Mademoiselle" och hattboxarna är tryckta med samma mönster.


Här är citatet som står på tallriksväggen. Det är ifrån tallriken "Lillasyster".


På trappan står bland annat de rödprickiga skorna finns med på tapeten "Svärmor". Bakom trappan skymtar husguden.


Lisas ros fick en given plats på nedersta trappsteget!

Vinnaren av fatet!

Igår under vernisaget fick alla gäster komma med förslag på vad Lisas husgud ska heta i mellannamn.


Lisa har nu utsett en vinnare som får fatet "Väninnan", som är det senaste tillskottet i tallrikskollektionen "Oss kvinnor emellan".


Vinnaren är... Dylan! Alltså det är inte Dylan som vinner fatet utan husguden ska nu heta Dylan i mellannamn. Den som kom med detta förslag är Hanna Björk som nu kan hämta fatet på Designgalleriet.

För dig som inte vann är det inte kört än. Under utställningen kommer man att kunna tävla om ännu ett fat! Då ska nämligen husgudens första namn utses. Ännu en anledning till att passa på att svänga förbi utställningen va? :)

Vernisagemingel "Hemma hos Lisa"

Så var det då igår kväll äntligen dags för vernisaget till Lisas utställning "Hemma hos Lisa". Här är några mingelbilder ifrån kvällen:

Lisa pratar här med några av gästerna.







När de flesta hade kommit invigde Stefan (från Designgalleriet) och Lisa utställningen. Lisa berättade då lite om sig själv och utställningen. En tävling utlystes också! Den gick ut på att man skulle komma på ett mellannamn till Lisas husgud. Priset till den som kom med det bästa förslaget är Lisas senaste tillskott till kollektionen "Oss kvinnor emellan", nämligen fatet "Väninnan".





En mycket glad Stefan och en något mindre glad Jocke :)


Här står Karin, som jobbar på Designgalleriet, och skålar.



Här är jag! Under kvällen hjälpte jag bland annat till med att servera vin till alla gäster.




I dörren stod Sara (också från Designgalleriet) och prickade av alla som kom.






Till vänster är Lisas pappa och bror. Ni får själva lista ut vem som är vem :)


Här sitter tjejerna och hänger i fönstret!


Det var en riktigt lyckad kväll! Mycket trevligt folk kom och lokalen blev såååå fin!! Idag är ju första dagen för utställningen så passa på att gå dit. Utställningen håller på till den 8:e november.

onsdag 29 oktober 2008

Snart smäller det!

Ja nu är det inte långt kvar till vernisaget ikväll. Vi har precis haft en pressträff och det gick bra. Den nya tapeten "Rosmarie" uppskattades.


Väggen med gardinuppsättningen, tapeten "Svärmor", tavlorna och stolarna är också riktigt lyckad!


Nu är det bara väntan kvar... Spännande!

tisdag 28 oktober 2008

Piff och fix

Ingen vila, ingen rast, men nu är vi i princip färdiga! Lisas mamma Rosmarie har varit här idag och hjälpt till. Hon ägnade mycket tid åt en gardinuppsättning som blev mycket fin.


Här är guldkulorna som Lisa kämpade med igår :)


Här är också trappan som byggdes igår. Superfin blev den, särskilt med lite piff!


Fönstret vid ytterdörren ser riktigt inbjudande ut. Lite engelsk konfekt är pricken över i:et.


Glöm nu inte att komma förbi och se hur allt blir! Utställningen börjar på torsdag på Designgalleriet.

måndag 27 oktober 2008

"Hemma hos Lisa"

Nu har Lisa flyttat! Vi har ägnat dagen åt att fixa och dona med lokalen. Här är tallriksväggen som har varit ett ganska stort projekt. Det är Lisas bror Jocke och pojkvännen Niklas som hjälper till.


Såhär fin blev väggen och gardinuppsättningen. Det är inte riktigt färdigt, men nästan (stegarna ska ju tillexempel inte stå där sen). Vi har även spikat upp tavlor, hängt upp en till gardin på en annan vägg, monterat en klädstång, målat galgar mm.


Så här ser det ut utifrån. Killen som står där inne håller just nu på att göra en trappa som ska vara med. Det är ett himla liv med maskiner! Ingen av oss har öronproppar heller...


Just nu står Lisa balanserandes på en stege och hänger upp guldkulor i taket. Hon står och mumlar lite för sig själv och funderar över hur hon ska göra det på bästa sätt :)