fredag 17 oktober 2008

Fredagsmys på Studio Lisa Bengtsson

Nu på eftermiddagen har vi suttit vid varsin dator och jobbat samtidigt som vi har lyssnat på Yann Tiersen. Det är han som har skrivit musiken till "Amelie från Montmartre" som är en av världens bästa filmer, enligt mig i alla fall. "Och enligt mig", ropar Lisa ifrån andra sidan av rummet. Det är sant Lisa hämtar mycket inspiration ifrån den filmen och Frankrike över huvudtaget.


Så var den första veckan av tio slut och det är dags att ta lite helg, för mig. Lisa sitter antagligen här hela helgen också...

Jag har en plan

"Vi behöver 50 CD-skivor, 300 meter fiskelina, 120 småspikar, 30 krokar, 6 meter spets, 9 tallrikshängare och klister!"


Det skulle lika gärna kunna vara en införskaffningslista till en av Charles-Ingvar Jönssons briljanta planer. Inte den här gången! Nu var det Lisa Bengtsson som istället utroppade detta och därför var jag iväg på en liten shoppingtur i förmiddags. Sakerna jag köpte är till utställningen, såklart.

Lisa (och hennes pojkvän) var här länge igår kväll och bland annat röjde undan, så nu är nästan alla kartonger borta. Fint blev det!


(Idag tycker inte Lisa att hon är så fin så jag får bara fota henne bakifrån, hihi.)

torsdag 16 oktober 2008

Lugnet efter stormen

Kaoset har lagt sig något och alla etiketter är utskrivna. Det tog sin lilla tid men nu är de flesta även klistrade på inbjudningskorten, som förövrigt blev jättefina!


Lisas hemsida står det info om själva utställningen.

Etikettkaos

Ja, det är precis som det låter. Jag har ägnat förmiddagen åt att försöka fixa utskriftsvänliga etiketter av ett adressregister i exel. Det var inte det lättaste ska jag be att få tala om. Efter mycket om och men lyckades jag tillslut, även om jag nu inte är bästa kompis med varken exel eller word! :)

Lisa har sitt egna kaos också. Med femtioelva tallrikar som ska skickas iväg och ett skrivbord som håller på att svämma över. Det positiva med det senaste är dock vetskapen om att allt man letar efter finns på skrivbordet.

onsdag 15 oktober 2008

En eftermiddag med mycket att göra

Eftermiddagen har varit hektisk. Jag har letat adresser till intressanta gäster som ska bjudas in till utställningen på Designgalleriet medan Lisa har packat tallrikar.


Förpackningarna är sååå snygga!

Här är Lisas husgud, men han har inget namn så alla förslag är välkomna.


Efter en produktiv dag kan jag nu gå hem med gott samvete.

Tredje dagen på Studio Lisa Bengtsson

Så är det dags för mitt premiärinlägg på denna blogg!

Jag är alltså assistent till Lisa Bengtsson som är grafisk designer, har gått på Berghs och gör superfina saker. Vi håller till i hennes Studio Lisa Bengtsson på kungsholmen som är ett mysigt kryp-in dekorerat med saker som Lisa själv har designat.

Här är bilder tagna utanför Studion. Det är Lisas gröna cykel som står parkerad där :)


Dagen inleddes hårt med att klä in stolar som Lisa ska ha på sin utställning som börjar den 30:e oktober på Designgalleriet i Stockholm. Tyget har såklart Lisa designat, åt Mairo.


Fint blev det och även om det ser ut så, så var det faktiskt inte bara Lisa som svettades!

Här sitter Lisa och jobbar...


... och här sitter jag och jobbar (eller ja, åtminstone på bilden till höger), med den fina Andy Warhol-affischen bredvid mig.

Nu är det dags för lunch känner jag, magen kurrar!