fredag 28 november 2008

Lunch på Bonnier och Eiffeltorn i öronen

Idag åt Lisa och jag lunch på Bonnierhuset. Lisa åt en kötträtt och jag åt lax och till efterrätt fick vi någon typ av chokladpudding. Det var riktigt smaskigt faktiskt!


Idag har Lisa på sig örhängen som ser ut som små guldiga miniatyrer av Eiffeltonet. Supersöta är de!


Av någon konstig anledning är Eiffeltornet återkommande för Lisa. Kan det vara så att det är på grund av att hon är så förtjust i Paris och Frankrike kanske? :) Här syns Eiffeltornet på tallriken "Tant" ur kollektionen "Oss kvinnor emellan". Det är inte det enda stället där tornet syns i Lisas design.

torsdag 27 november 2008

Lisa Bengtsson pryder Indiskajeans

Lisa Bengtsson har gjort illustationerna till Indiskas nya jeanskollektion som kommer ut i butik nu. Skriften som finns på jeansetiketten betyder denim på Tamil, som är ett språk som talas i Indien. De första 1000 som köper jeansen får även en snusnäsduk med Lisas illustration på.

Lisas inspirationskälla

Lisa håller på med ett nytt projekt och då gäller det att hitta inspirationen. Lisa gör det genom att bland annat plocka fram ett gäng backar som innehåller allt ifrån stora tygbitar till små mönstrade pappersbitar. Mitt i inspirationssökandet gäller det att få i sig en bit mat också.

onsdag 26 november 2008

Invigning av glöggmuggarna

Idag har Lisa och jag haft julmys med invigning av glöggmuggarna! De är supermysiga att dricka glögg ur, har perfekt storlek och så är de ju så söta :)


Visste du att?

Lisa Bengtsson kom på andra plats i årets "Uppstickarna", som är ett pris som delas ut av Shortcut.


Motiveringen var: "För att hon med en respektlös inställning till företagande och med hemstaden Gnosjös anda i ryggen har lyckats sprida sin design till 15 länder. Nu smyckar hon Sveriges - och världens - väggar med ramar, skor och sirliga, grafiska mönster och gör vår tillvaro lite snyggare och roligare."

tisdag 25 november 2008

Lisas halsband

Lisa har sitt jättefina halsband på sig idag som hon fått av pojkvännen Niklas. Märket heter "Cornelia" och smycket finns hos Grandpa.


Annars har vi det så mysigt idag, med levande ljus och musik! :)

Vykort med sidenband

Under morgonen var jag iväg och införskaffade sidenband som jag sedan knöt runt Lisas vykort. Buntarna, som är om tio stycken, ska sedan säljas på Designgalleriets julmarknad den 2-22 december.


Så här fina blev de!

måndag 24 november 2008

Lisas sockor

Förutom att Lisa har tofflor idag har hon även supermysiga sockor på sig med en söt liten hund på! :)

Se det snöar!

Idag har jag blivit inspirerad av ytterligare en sång. :) Inte så konstigt med tanke på hur vädret är, det är inte klokt vad mycket det snöar!


Somliga (Lisa alltså) har varit klok nog att ha tofflor här, medan andra (jag alltså) får hålla tillgodo med en kupévärmare. Det är inte helt fel det heller ska jag be att få tala om!

Lisa mitt i stormen (fångad av en stormvind?)

Ja precis som det låter så hamnade Lisa mitt i snökaoset, på väg hem ifrån Zürich. Istället för att komma hem vid 22-tiden igår kom hon hem klockan 3 i natt, efter mycket förseningar och väntetid. En något trött och sliten Lisa sitter nu och äter frukost vid datorn... Förståeligt! Osökt kommer jag att tänka på en låt av Carola, om en stormvind :)